Administrerende direktør Johan Bangsborg på Berlingskes Talent 100

Johan så et hul i markedet og sagde sit trygge job op – nu forvalter han 2,5 milliarder kroner

Som bankrådgiver opdagede Johan Bangsborg et problem, der gjorde, at han tog sagen i egen hånd. Nu står 35-årige Bangsborg – sammen med sin forretningspartner – i spidsen for Imperium Family Office, der har 2,5 milliarder under forvaltning.

Da Johan Bangsborg for få år tilbage arbejdede som bankrådgiver for nogle af de mest velhavende kunder i Nykredit, gik han rundt med en ærgrelse:

Johan Bangsborg rådgav kunderne, men hvis kundernes porteføljer trak røde tal i investeringsafdelingen, kunne han ikke rigtig gøre hverken fra eller til. Det var ikke hans område.

Han var, med andre ord, et led i en større kæde.

Det fik den nu 35-årige Johan Bangsborg til at øjne et hul i markedet, selvom finansbranchen er genstand for relativt lidt nytænkning. Han ville rådgive folk ordentligt. Og han ville gøre det 100 procent på kundernes præmisser.

Johan Bangsborg sagde sit trygge job op, og i dag – to år senere – forvalter han sammen med forretningspartneren, Zlatan Omerovic, 2,5 milliarder kroner for 50 velhavende familier i deres selskab »Imperium Family Office«.

Det er selskabets første klient og nuværende bestyrelsesformand, Finn Fabricius, der har anbefalet det unge talent. Begrundelsen lyder blandt andet, at Johan Bangsborg kombinerer iværksætteri med en udpræget ydmyghed og fingerspidsfornemmelse.

»Der er ikke noget fancy eller karl smart over Johan. Han er dygtig, men han er også dygtig til ikke at tro, han er den bedste. Når en kunde overvejer en investering, han ikke er ekspert i, finder de eksperten,« skriver Finn Fabricius, der også fremhæver, at Johan Bangsborg stadig »arbejder solen sort«.

Imperium Family Office har desuden et søsterselskab, Imperium Office Sports, rettet mod topatleter, hvor Johan Bangsborg er direktør i tre danske sportsudøveres formueselskaber – herunder Mathias Zanka Jørgensens.